Plezier met koffie

Rosbief met koffiesaus

Lijkt vreemd, maar is heerlijk.

Ingredienten:
  • 50 gram boter
  • 150 ml olijfolie
  • 1.5 kilo rosbief
  • zout en peper
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse tijm
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 100 cc (ml) sterke DE koffie
  • 120 gram patentbloem
  • 3 dl water
Bereidingswijze

Verhit de boter met de olie in een braadpan. Bestrooi de rosbief met wat zout en peper. Leg het vlees voorzichtig in de pan en braad het aan alle kanten mooi egaal bruin. Voeg de grof gesneden ui, de knoflookteentjes, de tijm en de rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 1 a 1,5 uur sudderen. Keer het vlees regelmatig om, maar prik er niet in, want dan wordt het snel droog.

Neem het vlees uit de pan en zeef de jus. Giet deze weer terug in de pan en voeg de koffie er aan toe. Breng de jus aan de kook. Maak met een gedeelte van het water een papje van de bloem en giet de rest van het water bij de jus. Bind de jus met het bloempapje. Breng de jus verder op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

Overzicht koffierecepten