Plezier met koffie

De enige, echte Tiramisu


IngrediŽnten voor 6 personen
  • 2 dl sterke versgezette koffie
  • 3 grote eieren, splitsen in dooiers en eiwit
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 300 gram Mascarpone (Italiaanse verse kaas)
  • 3 eetlepels Marsala (Italiaanse dessertwijn)
  • 1 doos van 175 gram lange vingers ('boudoirs')
Bereidingswijze

Klop de eierdooiers met de suiker tot een dikke lichtgele massa. Roer de Mascarponekaas los met 1 eetlepel Marsala en spatel dit dan luchtig door het dooier-suikermengsel. Klop de 3 eiwitten stijf en schep het schuim luchtig door het Mascarponemengsel. Meng de koffie met 1 dl water en 2 eetlepels Marsala. De lange vingers dompel je hier in onder en laat je maar enkele seconden de koffie opzuigen. Niet te lang, zodat ze niet slap en te vochtig worden.

Leg de helft van de koekjes tegen elkaar en met de gesuikerde kant naar onder, op de bodem van een rechthoekige schaal van ongeveer 2 l. inhoud. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk de bovenkant glad. Verdeel nu de overige lange vingers op dezelfde manier hierover en schep daar de rest van het Mascarponemengsel op. Strijk de bovenkant glad. Bestuif het geheel met cacao en dek de schaal af met plasticfolie. Laat alles minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Prik net voor het opdienen als versiering een klein takje muntblaadjes op de Tiramisu.

Geniet ervan!

Overzicht koffierecepten