Kunst en koffie

Kunst en koffie, een bijzondere combinatie .... Hier op mijn koffieautomaat.nl een overzicht van waar koffie en kunst elkaar gevonden hebben.

In deze sectie van mijnkoffieautomaat.nl zullen kunst en kunstwerken die met koffie te maken hebben, koffie als onderwerp hebben of een andere link met koffie hebben overzichtelijk beschreven worden.

to top


100% coffee Art

Bijzonder, deze kunst is gemaakt met koffie!

100% coffee Art
gemaakt met 100% koffie
100% coffee Art
espresso on watercolor paper

What is Coffee Art?
Coffee Art is a unique technique developed by Karen Eland to express her creative imagination. The original paintings displayed on this website are created entirely out of espresso on watercolor paper. You can see some of these beautiful paintings online in the Gallery section, read about the story behind the art in the Artist section, and choose from the wide selection of greeting cards and prints for sale in the Products section.

to top


Latte Art

Latte Art (letterlijk: melkkunst) is de kunst van het gieten van decoratieve ontwerpen op een cappuccino.
De kunstenaar, de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso. Met schijnbaar simpele bewegingen van het schenken van schuim ontstaan de meest prachtige en uiteenlopende motieven zoals blaadjes, hartjes en appeltjes. Deze techniek vereist een hoge kwaliteit van apparatuur en ingrediënten, en vooral persoonlijke aandacht van de barista.

Latte Art, ware kunstwerkjes
Latte Art, ware kunstwerkjes

to top


Koffie Dessins

1000 kopjes koffie in de keuken...
Stoffen met dessins van kopjes koffie en thee.

Lets do Coffee Lets do Coffee Chefs Choice Coffee Coffee Tea Time Cafe au Lait
een vrolijke boel al die kopjes koffie

Coffee fabrics, as well as a variety of other kitchen and food items in fabric. These make great kitchen curtains or other kitchen accent items.

State Art Coffee to top


Koffie Schilderijen

Schilderijen met koffie erin, erop, als onderwerp of thema ...
Koffie drinkers op schilderijen, een kop koffie geschilderd, stilleven met dampende espresso, cappuchino uitgeserveerd op terras in de ochtendzon ...
[dit item wordt nog uitgebreid]

Nighthawks
Nighthawks

Nighthawks (1942) van Edward Hopper is waarschijnlijk zijn bekendste schilderij waar een New Yorks café in de nacht geschilderd is.

Café terras bij avond
Café terras bij avond

Café terras bij avond, ook bekend als Terrasse du café le soir, Place du forum, Arles, is een schilderij van de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh dat hij maakte in Arles, Frankrijk in september 1888.

Van Gogh gebruikte olieverf op doek. Het schilderij is 81 bij 65,5 cm en bevindt zich in het Kröller-Müller Museum in Otterlo.

In het schilderij bracht Vincent Van Gogh zijn nieuwe impressies over het zuiden van Frankrijk naar voren op het schilderij van een café in Arles, het Café Terrace dat nu Café van Gogh heet. De stijl van het schilderij is typisch Van Gogh met warme kleuren en perspectief.