Plezier met koffie

Zabaglione di Caffé


Ingrediënten voor 4 personen
  • 5 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1/8 liter koude, sterk gezette espressokoffie
  • 4 eetlepels koffielikeur
  • versiering: chocolade koffieboontjes en 'lange vinger'-koekjes.
Bereidingswijze

Omdat de (koffiemindende) Italianen de uitvinders zijn van wat wij 'Sabayon' noemen, geven we dit recept zijn Italiaanse naam. Doe de eierdooiers en de suiker samen in een kom en plaats die op zijn beurt in een kookpot met water dat je heet houdt ('bain-marie'). Op die manier mix je het mengsel luchtig gedurende ongeveer 5 minuten. (manueel opkloppen met een garde is het echte professionele werk, maar dan moet je wel een stevige arm hebben en wat langer opkloppen).

Voeg daarna heel langzaam de koude sterk gezette koffie toe en de koffielikeur. Mix nog eens 10 minuten, tot je een schuimige massa verkrijgt. Giet dit koffieschuim voorzichtig in schaaltjes en laat ze wat afkoelen in de koelkast. Net voor het opdienen versier je elk schaaltje met een 'lange vinger'-koekje en enkele chocolade koffieboontjes.

Overzicht koffierecepten